Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι ένα από τα πιο εμφανή και χαρακτηριστικά μέρη του προσώπου. Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει τη βελτίωση του σχήματος και της μορφής της μύτης. Πολλές φορές μπορεί να συνδυαστεί με τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος, όταν αυτό δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα και συνοδό αναπνευστική δυσχέρεια στον ασθενή.

Για την επιτυχημένη έκβαση της επέμβασης και προκειμένου ο ασθενής να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστεί προεγχειρητικά αυτό που χρειάζεται να διορθωθεί. Η επέμβαση εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως 1 - 2 ώρες. Στο τέλος της επέμβασης τοποθετείται στη ράχη της μύτης ένας νάρθηκας, ο οποίος παραμένει για 7-10 μέρες. Ο ασθενής παραμένει, συνήθως, στην κλινική για ένα βράδυ. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα.

Το πρώιμο αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής είναι εμφανές άμεσα μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, αλλά το τελικό σχήμα της ρινός θα προκύψει μετά την υποχώρηση των οιδημάτων, δηλαδή μετά από 6-8 μήνες. Για αυτό το χρονικό διάστημα συστήνουμε στους ασθενείς μας συγκεκριμένες ασκήσεις και μασάζ που συμβάλλουν στο καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Οι ασθενείς μπορούν συνήθως να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσα σε 15 ημέρες.