ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η βραχιοχοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η περίσσεια δέρματος ή/και λίπους στην περιοχή των βραχιόνων, δηλαδή στα μπράτσα. Η δερματική χαλάρωση οφείλεται, κατά κανόνα, στην απώλεια ή αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, καθώς και στην εκφύλιση των ιστών με την παροδο της ηλικίας. Το χαλαρό δέρμα «κρεμάει» προς τα κάτω, δείχνει πλαδαρό και επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τις κινήσεις του ατόμου.

Με την βραχιονοπλαστική αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και βελτιώνεται θεαματικά η εμφάνιση στα μπράτσα. Όταν συνυπάρχει και περίσσεια λίπους, η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο ικανοποιητικό. Αν το δέρμα δεν έχει χάσει την ελαστικότητά του και υπάρχει κυρίως περίσσεια λίπους, τότε μόνον η λιποαναρρόφηση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.

Η βραχιονοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με τη βαρύτητα της δερμολιπεκτομής. Το περίσσιο δέρμα και λίπος αφαιρούνται από το εσωτερικό των βραχιόνων, αφήνοντας ουλή λεπτή και επιμήκη, που τοποθετείται σε περιοχή που δεν είναι εύκολα ορατή. Μετεγχειρητικά, ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα, ενώ ο ασθενής μπορεί συνήθως να επιστρέψει στην εργασία του σε 7-10 ημέρες.